Kans op vaste baan groots in bank- en verzekeringswezen

Op basis van nieuwe cijfers van het UWV blijkt dat medewerkers die een tijdelijk contract hebben in de banken & verzekeringswereld een grote kans hebben op een vast contract. Het is een krappe sector, dus veel medewerkers in deze sector krijgen snel een vast contract aangeboden.

Er is veel leegloop in deze sector, dit is een belangrijke reden waarom medewerkers snel een vast contract krijgen aangeboden. Het is van belang dat de sector goed personeel weet te behouden. Natuurlijk moet je huidige personeel, naast het aanbieden van een vast contract, ook wat meer weten te bieden. Een ‘goede werkgever’ zijn is in de huidige arbeidsmarkt van groot belang. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een scholing- of ontwikkelingsbudget.

Naast de bank- en verzekeringswezen geldt dit ook voor sectoren in het onderwijs en de zorg. Ook hier is de krapte en de leegloop goed zichtbaar. In de zorg en het onderwijs komt deze krapte ook deels door de hoge werkdruk en de administratieve lasten die steeds groter worden. In de zorg en onderwijs is het al eerder aangekondigd dat er meer overheidsgeld komt.

In de sectoren in de landbouw en schoonmaak, is dit percentage dat een vast contract krijgt aangeboden echter weer veel lager. De kans op een vast contract is veel kleiner wanneer je dit vergelijkt met bijvoorbeeld het bank- en verzekeringswezen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *