Veranderingen flex door WAB

Er is een nieuwe wet op de arbeidsmarkt: de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB). De WAB is per 1 januari 2020 in werking getreden. Voor vele organisaties zorgt dit voor veranderingen in hun dienstverlening. De WAB brengt diverse maatregelen met zich mee. De WAB wil daarbij de het verschil tussen vaste en flexibele werknemers verkleinen.

De Wet arbeidsmarkt in balans treft meerdere organisatie die te maken hebben met flexibele arbeid. Het gehele speelveld wordt veranderd. Vele organisaties zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest om de wijzigingen die de WAB met zich meebrengt binnen de organisatie (strategisch) te verwerken. En ook om de dienstverlening aan te passen aan de nieuwe wet- en regelgeving. Zo ook uitzendorganisaties en payroll organisaties, waarbij de kernactiviteit van de dienstverlening bestaat uit de inzet van flexibele arbeid.

Wanneer je de huidige arbeidsmarkt vergelijkt met vijftien jaar geleden, zie je dat het aantal flexibele arbeidskrachten binnen verschillende organisaties en sectoren flink is gestegen. Het biedt namelijk voor bedrijven ook meerdere voordelen, naast flexibiliteit zorgen flexkrachten voor continuïteit in het personeelsbestand. Zo kunnen personeelsbestanden gemakkelijker op- en afgeschaald worden. Door de WAB wordt het onder meer duurder om flexkrachten in te zetten. De tijd zal uitwijzen wat de nieuwe wet- en regelgeving precies voor de arbeidsmarkt doet.

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *