ICT vacatures moeilijk invulbaar

Het is voor werkgevers in de huidige arbeidsmarkt moeilijk om aan goed, geschoold, ICT personeel te komen. Dit meldt het UWV op basis van nieuwe cijfers. In een krappe arbeidsmarkt is het voor werkgevers, maar ook onder andere de flexbranche lastig om de geschikte kandidaat te vinden. Momenteel zijn 7 op de 10 vacatures moeilijk invulbaar.

Voornamelijk bij ICT vacatures, waarbij het vaak van belang is dat je kennis hebt van meerdere softwarepakketten, systemen of informatiestromen is het vinden van geschikt personeel moeilijk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Javascript. Dit zijn medewerkers die al veel ervaring hebben in organisaties met ICT systemen, of medewerkers die hier bepaalde opleidingen voor hebben gevolgd.

Daarnaast zijn ICT’ers ook veel meer nodige bij (grote) bedrijven. Door de digitalisering lopen steeds meer processen online. Dit zorgt voor efficiĆ«ntere processen, maar hierbij is ook een investering benodigd. Onder andere een investering in extra personeel, en dan voornamelijk ICT’ers.

Daarnaast is het belang dat medewerkers zich in deze sector blijven ontwikkelen. De branche verandert in rap tempo. Software en systemen ontwikkelen zich continu. Daarom is het als ICT’er en baanzoekende in de ICT erg van belang om je te laten bijscholen of in de praktijk bezig te zijn met ontwikkelingen.men

Dit vind je misschien ook leuk...

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *